Home  |  Contact  
Home  |  Sitemap  |  Contact  
 
 

Food recycling

Kwaliflex is actief in food recycling en drank recycling.

Kwaliflex is in staat om alle reststromen uit de voedingsindustrie binnen de eigen organisatie uit te pakken en te verwerken. Hierdoor kunnen wij 100% traceability waarborgen en de klant verzekeren dat het product niet meer te reproduceren is.


Uitpakken Food
De food recycling van Kwaliflex is gericht op het recyclen van alle voorkomende (verpakte en onverpakte) food producten uit de levensmiddelenindustrie, zowel droge producten als vloeibare producten. Levensmiddelen welke Kwaliflex recyclet zijn: chocolade, sandwiches, snoepgoed, brood & banket, zuivel, fruit, groentes, specerijen en alle overige reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Voor iedere verpakkingssoort (glas, blik, karton, kunststof groot of klein) hebben wij aparte uitpaklijnen en zijn we in staat monostromen te verwerken. Het resultaat is schoon product zonder verpakking. Dit afval scheiden wij waardoor deze verpakkingen ingezameld worden en op haar beurt weer gerecycled worden tot nieuwe verpakkingen glas, plastic etc.


Voedsel Verwerking
Wanneer de levensmiddelen zijn uitgepakt hebben wij verschillende outlets voor de voedsel verwerking. Wanneer het product GMP+ gecertificeerd is kunnen wij er diervoeders van maken voor ons zusterbedrijf. Wanneer dit niet zo is verwerken wij de biomassa middels onze biogasinstallatie.

Kwaliflex Food Recycling, Organisch afval, Biomassa

Foto: biomassa voor biovergisting

Verwerking van Dierlijk eiwit
Bovendien beschikt Kwaliflex over een categorie 3 erkenning (VWA: Voedsel Waren Autoriteit). Hierdoor heeft Kwaliflex de mogelijkheid verpakte levensmiddelen met dierlijk eiwit houdende producten te verwerken tot biogas en bodemverbeteraar, enkele voorbeelden zijn: vlees verwerking, vis verwerking en zuivel verwerking.


Totale vernietiging
Op het terrein van onze verwerkingslocatie hanteren we een streng toegangscontrolesysteem met camera bewaking. De transportdocumenten worden gecontroleerd op overeenstemming met de belading. Eventuele afwijkingen worden direct teruggekoppeld naar de leverancier.
Het aangeleverde product wordt dusdanig behandeld zodat het ongeschikt is voor humane consumptie en niet meer is te reproduceren.


Adviseur in Reststroom inventarisatie en CO2 reductie
Samen met u maakt Kwaliflex een grondige analyse van de kwaliteit en kwantiteit van uw reststromen en kijken we hoe u dit organisch afval kunt scheiden. Op basis van deze analyse adviseert Kwaliflex over de mogelijkheden om deze reststromen om te zetten tot grondstoffen voor een vervolg proces. Kwaliflex beschikt over een breed netwerk en deskundige kennis van de markt zodat wij u te allen tijde van een goed advies kunnen voorzien.

Tot onze opdrachtgevers behoren producenten, supermarkten, transporteurs, verzekeringsmaatschappijen, inzamelaars en overheden.

         
Kwaliflex BV
Molenstraat 40
5446 PL Wanroij
T:+31 (0)485 476 232
F:+31 (0)485 470 334
E: info@kwaliflex.nl
Home Profiel Food recycling Drank recycling Biovergisting Diervoeders Certificering en autorisatie CO2 reductie Contact Customer Portal Algemene voorwaarden © Kwaliflex, 2011
Kwaliflex BV staat ingeschreven
bij de Kamer van koophandel
onder nummer 16073482