Home  |  Contact  
Home  |  Sitemap  |  Contact  
 
 

Drank recycling

Kwaliflex is actief in food recycling en drank recycling.

Als één van de weinige is Kwaliflex in staat om alle dranken die wij ontvangen binnen de eigen organisatie uit te pakken en te verwerken. Hierdoor kunnen wij onze klanten ook daadwerkelijk de garantie geven dat het product nooit meer op de markt verschijnt.


Uitpakken Drank
De drank recycling van Kwaliflex is gericht op het recyclen van alle voorkomende verpakte en onverpakte organische reststromen uit de drankindustrie. Dranken die Kwaliflex recyclet zijn: frisdrank, bier, wijn, gedestilleerd, zuivel en alle overige reststromen drank. Voor iedere verpakkingssoort (flessen, glas, fusten, blik, karton, PET, trays, kratten) hebben wij aparte uitpaklijnen en zijn we in staat monostromen te verwerken. Het resultaat is schoon product zonder verpakking. Deze verpakking wordt gescheiden ingezameld en op haar beurt weer gerecycled tot nieuwe verpakkingen glas plastic etc.


Verwerking Accijnsgoederen
Kwaliflex beschikt over de vereiste douane vergunningen voor het verwerken van accijnsgoederen uit binnen- en buitenland. Deze met de douane gemaakte werkafspraken worden strikt nageleefd. Het totale proces van verwerking tot en met transport is gecertificeerd (ISO 9001 : 2008 en GMP+).


Koolstofbron (Cbron)
Wanneer de drank uitgepakt is hebben wij verschillende outlets. Wanneer het product rijk is aan suikers en alcohol gebruiken wij het voor biovergisting, diervoeders en/of koolstofbron (Cbron). Koolstofbron houdt in dat de biomassa ingezet wordt als grondstof voor waterzuiveringsinstallaties. Deze koolstofbron wordt gebruikt in de denitrificatie trap van biologische zuiveringen.   

Voedsel verwerking, Cbron

Foto: Organisch afval scheiden > Biogas

Adviseur in Reststroom inventarisatie en CO2 reductie
Samen met u maakt Kwaliflex een grondige analyse van de kwaliteit en kwantiteit van uw reststroom en kijken we hoe u dit organisch afval kunt scheiden. Op basis van deze analyse adviseert Kwaliflex over de mogelijkheden om deze reststromen om te zetten tot grondstoffen voor een vervolg proces. Kwaliflex beschikt over een breed netwerk en deskundige kennis van de markt zodat wij u te allen tijde van een goed advies kunnen voorzien.


Opdrachtgevers
Tot onze opdrachtgevers behoren brouwerijen, wijnkoperijen, wijnhuizen, overige drankproducenten, supermarkten, verzekeringsmaatschappijen, inzamelaars, transporteurs en overheden.

         
Kwaliflex BV
Molenstraat 40
5446 PL Wanroij
T:+31 (0)485 476 232
F:+31 (0)485 470 334
E: info@kwaliflex.nl
Home Profiel Food recycling Drank recycling Biovergisting Diervoeders Certificering en autorisatie CO2 reductie Contact Customer Portal Algemene voorwaarden © Kwaliflex, 2011
Kwaliflex BV staat ingeschreven
bij de Kamer van koophandel
onder nummer 16073482